ČSN
Text dotazu
Dobrý den, má NK ČR ve svých fondech české technické normy? Pokud ano, normy dostává jako povinný výtisk nebo je kupuje? Za jakých podmínek je zpřístupňuje?
Odpověď
Dobrý den, české technické normy uchovává i zpřístupňuje Státní technická knihovna v Praze.
Základní informace jsou na jejích stránkách, ze kterých citujeme základní data:
http://www.stk.cz/
http://www.stk.cz/info_csni.html
ČNI - Seznam českých norem
Časové rozmezí: od r. 1996
Vyd.: ČNI
ČNI - Seznam českých norem je elektronickou verzí Věstníku Českého normalizačního institutu. V databázi se nacházejí nejen bibliografické záznamy platných norem, ale také údaje o normách zrušených po 1. 1. 1995 a další pomocné soubory. Nově zpřístupňuje též plné texty norem vydaných po 1.
1. 2004. Bibliografická data jsou dostupná ze všech studoven STK, studium plných textů formátu PDF je možné pouze v referenčním středisku. Aktualizace je měsíční.
http://www.stk.cz/dalsi_katalogy.html
§ Databáze norem ČSN ve fondu STK. Fond tištěných norem STK obsahuje vybrané normy od roku 1948, kompletní sbírku od r. 1997 do r. 2003 včetně. Od 1. 1. 2004 jsou normy ČSN nakupovány v elektronické podobě s přístupem v referenčním středisku. Databáze obsahuje záznamy tištěných norem ve fondu STK od roku 1990.
o Vyhledávání
o Prohlížení
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
05.03.2008 12:35
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu