Composting technology
Text dotazu
Dobrý den,
potřeboval bych do své diplomové práce vyhledat knihu, ve které by byla
popsána přesně, může být i odborně, technologie kompostování. Chtěl bych
také požádat o vyhledání cizojazyčných publikací (angličtina, němčina,
francouština).
Děkuji za pomoc při hledání
Odpověď
Dobrý den,
k tématu "technologie kompostování" a "kompostování" obecně bylo vydáno i na českém území poměrně velké množství publikací. V Online katalogu Národní knihovny ČR (https://aleph.nkp.cz/cze/nkc) můžete mimo jiné nalézt následující knihy:
* Biologické zpracování odpadů. 1. vyd. Brno : Mendelova univerzita v Brně, 2010. ISBN 978-80-7375-420-4.
* ZEMÁNEK, Pavel. Biologicky rozložitelné odpady a kompostování. 1. vyd. Praha : Výzkumný ústav zemědělské techniky, 2010. ISBN 978-80-86884-52-3.
* Kompostování přebytečné travní biomasy : metodická pomůcka. 1. vyd. Náměšť nad Oslavou : ZERA - Zemědělská a ekologická regionální agentura, 2007. ISBN 978-80-903548-6-9.
* Zakládání, průběh a řízení kompostovacího procesu. Praha : Výzkumný ústav zemědělské techniky, 2006. ISBN 80-86884-11-2.
Z nabídky ostatních knihoven v ČR (viz Souborný katalog ČR: https://aleph.nkp.cz/cze/skc či portál Knihovny: https://www.knihovny.cz/) vybíráme:
* Compost science and technology. 1st ed. Amsterdam : Elsevier, 2007.
Dostupná v: MZLU - Ústav věd-pedagog. inf. Brno,Moravskoslezská věd.knih. Ostrava, VŠB - TU Ostrava - Ústřední knih.
Další zahraniční publikace (povětšinou nejsou dostupné v českých knihovnách - v případě zájmu o jejich studium je třeba využít mezinárodní výpůjční službu:
* Composting technology
Author: Laxmi Lal; Dinesh Gupta
Publisher: Udaipur : Agrotech Pub. Academy : Distributed by Vinayak Book
House, C2008.
* Composting technologies, costs, programs, and markets
Author: Cal Recovery Systems, inc.; United States. Congress. Office of
Technology Assessment.
Publisher: [Washington, D.C.] : OTA, 1989.
* Modern composting technologies
Author: Alessandro Chiumenti; Roberto Chiumenti; Luis F Diaz; George M
Savage; Linda L Eggerth; All authors
Publisher: Emmaus, Pa. : The JG Press Inc., cop. 2005.
Více zahraničních dokumentů můžete dohledat prostřednictvím souborného katalogu WorldCat: https://www.worldcat.org/.
Zahraniční články k tématu je možné dohledat prostřednictvím online licencovaných databázích knihoven (v Národní knihovně ČR jsou dostupné databáze viz https://www.nkp.cz/katalogy-a-db/licencovane-db/prehled-lic-zdroju). Můžete zkusit i vyhledávání pomocí databáze Google Scholar (https://scholar.google.cz/).
Ověřit fyzickou dostupnost konkrétní knihy či časopisu na území ČR můžete prostřednictvím Souborného katalogu ČR (https://aleph.nkp.cz/cze/skc) a portálu Knihovny (https://www.knihovny.cz/).
V případě, že Vámi požadovaný článek či publikace není dostupná na území ČR, je možné zažádat o mezinárodní výpůjčku prostřednictvím mezinárodní výpůjční služby (např. tato služba v NK ČR: https://www.nkp.cz/sluzby/mmvs).
Obor
Biologické vědy
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
22.03.2012 09:50
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu