Colette
Text dotazu
http://search.mlp.cz/[…]/c_s_ol=query-eq:Lustig%2Bcoltte
Prosim pod vyse vlozenym odkazem jsou knihy z trilogie Arnosta Lustiga, Colette. Ovsem já tam čtu tři názvy, z čehož dva jsou rozdílné a v popisu je psáno, že je to závěr trilogie. Kde je tedy druhý díl? A který je třetí? Děkuji za odpověď
Odpověď
Dobrý den,
slovníky literatury přímo neuvádějí názvy jednotlivých částí trilogie, z různých zdrojů je ale zřejmé, že se trilogií myslí trojice novel Lea z Leeuwardenu, Colette, dívka z Antwerp a Tanga z Hamburku, které spojuje jedno téma. Podle popisu v bibliografické databázi, elektronickém katalogu NK ČR, báze NKC na www.nkp.cz , jsou  ale jednotlivé části popsány, viz níže
Lustig, Arnošt, 1926-2011
Lea z Leeuwardenu : židovská trilogie I / Arnošt Lustig. -- 3., pozměn. vyd.. -- Praha : Mladá fronta, 2005. -- 167 s. ; 21 cm
ISBN 80-204-1261-1 (váz.)
* Terezín (koncentrační tábor)
* holocaust, 1939-1945
* ženy a válka
* české romány
Signatury:* 54 H 248725
Lustig, Arnošt, 1926-2011
Tanga z Hamburku : židovská trilogie III / Arnošt Lustig. -- 3. pozměn. vyd.. -- Praha : Mladá fronta, 2006. -- 268 s. ; 21 cm
ISBN 80-204-1263-8 (váz.)
* Terezín (koncentrační tábor)
* holocaust, 1939-1945
* ženy a válka
* české romány
Signatury:* 54 H 259690
Lustig, Arnošt, 1926-2011
Tanga z Hamburku : židovská trilogie II / Arnošt Lustig. -- Vyd. 2., V nakl. Eminent 1.. -- Praha : Eminent, 2000. -- 252 s. ; 21 cm
ISBN 80-7281-029-4 (váz.)
* české romány
Signatury:* 54 H 207925
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
13.12.2013 10:53
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu