články z tisku z let 1990/91, článkové bibliografie
Text dotazu
Dobrý den, rád bych si vyhledal článěk Josefa Zieleniece v Lidových novinách z léta 1990 nebo léta 1991. Prosím o zaslání informace, jakým způsobem mohu postupovat a na koho se obrátit. Předem děkuji za odpověď.
Odpověď
Dobrý den,
1. Nejprve je možné prohledávat bibliografie, a to takto:
pro články od r. 1991 existuje volně pčístupná elektronická bibliografie (báze ANL - http://sigma.nkp.cz/F). V ní je z Lidových novin 1991 uveden jediný Zielencův článek:
Zieleniec, Josef
Náměstí nebo strana? / Josef Zieleniec
In: Lidové noviny. -- Roč. 4, (19910206), s. 10
* OF * vnitřní struktura * r. 1991 * polemiky
2. Pro rok 1990 existuje jen tištěná bibliografie, v níž by bylo třeba hledat podle autroského rejstříku.
Bibliografický katalog ČSFR : Články v českých časopisech. -- Praha : s.n., 1990.
Zde je uveden jeden jediný článek J. Zielence (ze všech excerpovaných periodik):
Zieleniec, J.: Nalít si čistého vína (Stav a perspektivy čs. hospodářství), LN, roč. 3, 1990, 8. 8., s. 4.
3. Oba články zřejmě přicházejí v úvahu a pokud by šlo o jeden z nich, můžete jej prezenčně studovat v Národní knihovně (nebo v jiných knihovnách, které mají LN ve fondu), nebo je možné objednat kopii na adrese: reference@nkp.cz.
Excerpce v bibliografiích ale není z pochopitelných důvodů úplná a jde-li ještě o jiný text, musel byste Lidové noviny z příslušné doby prolistovat.
Takovou službu bohužel neposkytujeme - není to v našich silách.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
14.02.2008 08:36
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu