články v tisku o Ivě Procházkové
Text dotazu
články v tisku o Ivě Procházkové
Odpověď
Dobrý den,
články o Ivě Procházkové je možné hledat v několika zdrojích. Můžete využít všeobecnou výběrovou článkovou bibliografii ANL - Články v českých časopisech, novinách a sbornících (http://aleph.nkp.cz/cze/anl ), která obsahuje citace článků z denního tisku, společenských časopisů a některých odborných periodik a sborníků vydaných od r. 1991. Při zadání klíčových slov iva procházková do pole Předmět jsme získali 26 citací článků.
K dotazu o Ivě Procházkové se následující informace sice nevztahují (všechny články v databázi ANL byly k její osobě publikovány před r. 2011), nicméně pokud byste v budoucnu hledala další články, mohly by pro Vás být užitečné.
Databáze ANL je budována na základě kooperace více knihoven, v letošním roce došlo ke změnám ve způsobu excerpce článků. V rozhraní na výše uvedeném odkazu jsou z roku 2011 k dispozici pouze záznamy článků kooperujících knihoven, ovšem bez Národní knihovny ČR. Články od roku 2011 získávané NK ČR naleznete v portálu Jednotné informační brány (JIB) pod názvem ANL+. V této bázi lze vyhledávat na úvodní stránce JIB ve Snadném hledání v rámci připravené skupiny ANL+, která kromě báze aktuálních článků obsahuje také celou původní bázi ANL od r. 1991. Pokud byste případně měla zájem využít pouze bázi od r. 2011 dále, zvolte v horní navigační liště Profi hledání a poté si zdroj pod názvem ANL+ v pravé části vyhledejte pomocí formuláře nebo nabízených kategorií (České články nebo jakákoliv předmětová kategorie - obecné zdroje). Databáze má oproti původnímu rozhraní i tu výhodu, že kromě bibliografických informací nabízí také plné texty článků, které je možné prohlížet z oprávněných IP adres počítačů (více informací naleznete pod ikonou "i", která se u zdroje nachází).
Protože Iva Procházková publikovala již od počátku 80. let 20. století, články o ní by mohly být obsaženy také v tištěné bibliografii Články v českých časopisech (1953-1990), která předcházela bázi ANL. Bibliografie je v NK ČR dostupná např. ve studovně Referenčního centra (http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_refc.htm ) na základě platného čtenářského průkazu nebo jednodenní vstupenky do studoven.
Největší množství článků k Ivě Procházkové pravděpodobně naleznete v odborné bibliografii Ústavu pro českou literaturu AV ČR - Bibliografie české literární vědy od r. 1961 (https://clb.ucl.cas.cz/), kde jsme zadáním spojení procházkov$ iv$ do pole Předmět (znaménko "$" v zadaných výrazech nahrazuje 1 a více znaků) získali 210 citací článků.
Odkazy na studie, články, recenze a rozhovory s Ivou Procházkovou můžete získat také prostřednictvím Slovníku české literatury po r. 1945, který je dostupný online, heslo k autorce naleznete na http://www.slovnikceskeliteratury.cz/showContent.jsp?docId=957 .
Iva Procházková je i autorkou divadelních her a scénářů, další články by tedy mohla obsahovat i Bibliografie Divadelního ústavu (https://vis.idu.cz/Biblio.aspx?lang=cz), kde ve vyhledávacím formuláři můžete do pole klíčové slovo zadat Iva Procházková.
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
18.01.2012 13:48
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu