článek v časopise Květy
Text dotazu
Dobrý den, chtěla bych vyhledat článek, kerý byl publikován v časopisu Květy mezi lety 1965 až 1970, kde nár. umělec Zdeněk Štěpánek vzpomíná na Ferdinanda Kaňkovského jako na svého učitele. Prosím o pomoc při dohledání tohoto článku
Odpověď
Dobrý den,
pro roky 1965 - 1970 existuje článková bibliografie Články v českých časopisech za roky 1953 - 1990. Jedná se o výběrovou tištěnou bibliografii, k snazšímu hledání je opatřena rejstříky, viz jejich seznam na adrese http://www.nkp.cz/sluzby/ccc-rejstriky. Prohledávání bibliografie ČČČ patří mezi placené rešerší služby, tedy v rámci bezplatné služby Ptejte se knihovny Vám nejsme schopni vybrané ročníky prohledat.
Nabízíme Vám dvě možnost - bibliografie je dostupná např. v Referenčním centru NK ČR, tedy pokud máte možnost přijít do Národní knihovny,  můžete si bibliografii projít sama. Pro vstup do NK ČR je potřeba mít platný čtenářský průkaz nebo jednodenní vstupenku, která Vám v omezené míře umožní využívat služby knihovny - např. právě vyhledávání v této článkové bibliografii. Pokud byste chtěla zadat prohledání bibliografie jako rešeršní službu, využijte, prosím, adresu reference@nkp.cz pro zadání Vašeho dotazu. Jak již bylo zmíněnou, jedná se o placenou službu dle ceníku NK ČR (viz http://www.nkp.cz/sluzby/dulezite-odkazy/cenik), konkrétně bod 8.3 Bibliografické ověřování (za každou, i započatou, půlhodinu) 80 Kč.
Namátkou jsem se podívala do roku 1967 do seznamu excerpovaných periodik a Květy zde byly uvedeny, tedy vyhledávání by jistě mělo smysl. Ovšem je třeba mít na paměti, že se jedná o výběrovou, nikoli úplnou bibliografii, tzn. že v ní nejsou zaznamenány všechny články.
Další možností je procházet přímo časopis samotný, což by samozřejmě bylo mnohem zdlouhavější, ale pokud byste si tuto službu přála, jako placenou službu ji knihovna poskytuje. Cena by byla stejná jako u procházení ČČČ, ovšem ve výsledku by vyšla dráž, protože čas strávený listováním (příp. procházením obsahů jednotlivých čísel, pokud byly) by bylo časově poměrně náročné. Periodikum si také samozřejmě můžete objednat a procházet v knihovně Vy sama.
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
29.01.2014 16:48
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu