Christian Wolff
Text dotazu
Dobrý deň!
Chcela by som sa opýtať, či sú preložené niektoré práce Christiana Wolffa do
čestiny. Jediné jeho práce son našla jednine v maďarskom, nemeckom,
latinskom a anglickom jazyku.
Za odpoveď vopred ďakujem
Odpověď
Dobrý den,
prověřili jsme možné zdroje, ale žádné dílo německého filozofa Christiana Wolffa (1679-1754) v češtině jsme nenalezli. Možná by Vám mohl pomoci níže uvedený článek z české článkové databáze ANL - Články v českých časopisech, novinách a sbornících (http://aleph.nkp.cz/cze/anl ), který o filozofii Ch. Wolffa šířeji pojednává:
KARÁSEK, Jiří. Filosofie jako přísná věda: k zdůvodnění metafyziky jako systému u Wolffa. In: Reflexe. ISSN 0862-6901. Č. 27 (2005), s. 5-24.
* Wolff, Christian von, 1679-1754 * metafyzika * ontologie (filozofie) * německá filozofie -- 17.-18. stol. * filozofové -- Německo -- 17.-18. stol.
* systematická filozofie * filozofie jako systém * metaphysica generalis * metaphysica specialis
Zdroje použité pro vyhledávání:
* Elektronický katalog Národní knihovny ČR (http://aleph.nkp.cz/cze/nkc )
* Česká národní bibliografie (http://aleph.nkp.cz/cze/cnb )
* Souborný katalog ČR (http://aleph.nkp.cz/cze/skc )
* Databáze starých tisků a map 1501-1800 (http://aleph.nkp.cz/cze/stt )
* Digitální knihovna Manuscriptorium (http://www.manuscriptorium.com/index.php?q=cs )
* Index Translationum (http://www.unesco.org/xtrans/bsform.aspx?lg=0 )
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
06.01.2012 11:17
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu