čeština
Text dotazu
Zajímalo by mě, jak dlouho by trvalo, než by se všichni lidé na světě naučili česky.
Děkuji.
Odpověď
Dobrý den, touto problematikou se zabývá podobor matematiky, konkrétně statistika. Informace o této vědní disciplíně naleznete například v následujících publikacích:
Odvárko, Oldřich a Kadleček, Jiří. Matematika pro 8. ročník základní školy. (2), Lineární rovnice, základy statistiky. 2. vyd. Praha: Prometheus, 2008. 72 s. Učebnice pro základní školy. ISBN 978-80-7196-372-1.
Havrda, Jan, Přikryl, Petr a Míka, Stanislav. Numerické metody a matematická statistika. 1. vyd. Praha: ČVUT, 1980. 307 s.
Calda, Emil a Dupač, Václav. Matematika pro gymnázia. Kombinatorika, pravděpodobnost, statistika. 5. vyd. Praha: Prometheus, 2008. 170 s. Učebnice pro střední školy. ISBN 978-80-7196-365-3.
Další publikace, které se matematické statistice věnují, naleznete v Souborném katalogu ČR zde: http://aleph22.nkp.cz/F/?func=file&file_name=find-b&local_base=nkck
Se svý dotazem se můžete obrátit i na Matematický ústav Akademie věd České republiky, kde by Vám také mohli být nápomocni:
http://www.math.cas.cz/index.php?lang=1
http://library.math.cas.cz/databases-cz.html
Použité zdroje
http://aleph22.nkp.cz/F/?fu[…]=find-b&local_base=nkck
http://www.math.cas.cz/index.php?lang=1
http://library.math.cas.cz/databases-cz.html
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
10.04.2017 13:44
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu