Čeští legionáři na Sibiři
Text dotazu
Dobrý den, zajímalo by mě, jak působili české legie na Sibiři. Předem děkuji za odpověď.
Odpověď
Dobrý den,
o československých  legiích (a to nejen na Sibiři) bylo napsáno velké množství knih. Databázi legionářů spravuje Vojenský ústřední archiv v Praze na http://www.vuapraha.cz/Pages/Domovskastranka.aspx, kde lze podle jmen vyhledávat legionáře a získávat tak informace o jejich působení.
Dotazy na legionáře v Rusku jsme již zpracovávali několikrát, viz archiv  Ptejte se knihovny, odkazy níže:
http://www.ptejteseknihovny.cz/uloziste/aba001/2007-2009/ceskoslovenske-legie-v-rusku/?searchterm=legie
http://www.ptejteseknihovny.cz/uloziste/aba001/2011/legionari-v-rusku/?searchterm=legie
http://www.ptejteseknihovny.cz/uloziste/aba001/2007-2009/csl-legie-na-rusi-a-rusky-statni-poklad/?searchterm=legie
http://www.ptejteseknihovny.cz/uloziste/aba001/2007-2009/cesti-legionari-informace/?searchterm=legie
http://www.ptejteseknihovny.cz/uloziste/aba001/2011/legionar-v-rusku-po-1-svetove-valce-stanislav-novotny-bytem-praha/?searchterm=legie
http://www.ptejteseknihovny.cz/uloziste/abe045/cs-legie-v-rusku/?searchterm=legie
Součástí každé z odpovědí je i literatura, která o problematice pojednává nebo ze které jsme přímo čerpali při zpracování odpovědí.
Doporučujeme z dalších knih např.:
FIC, Victor Miroslav. Československé legie v Rusku a boj za vznik Československa 1914-1918. Díl II. Bolševici a československé legie. Počátek ozbrojeného konflikt. Březen - květen 1918. Brno: Stilus, 2007. Signatura NK ČR 54 H 272393  (již byla zmiňována v některé z odpovědí na předešlé dotazy do PSK, viz odkazy výše) GAJDA, Radola. Moje paměti. Brno: Jota, 2008. Signatura NK ČR  54 H 287696 ČERVINKA, Vinc. Naši na Sibiři. Kapitoly vlastní a cizí. Praha: Pražská akciová tiskárna, 1920. Signatura NK ČR 54 K 47022
Odkazy z internetu:
http://www.vhu.cz/cs/novinky/1141
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
19.12.2012 13:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu