České komunity v anglofonních zemích
Text dotazu
Dobrý den, z jaké literatury bych mohla čerpat na téma : České komunity v anglofonních zemích, kdy je třeba časově vše zmapovat, kdy a kde, zaměřit se na 19. století - GB, Canada, Jižní Afrika a především USA, jejich organizace, spolky. Dále vlny 1948, 1968. Knihy v AJ i ČJ. Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
potřebné informace k danému tématu byste mohla nalézt mimo jiné v následující literatuře:
(Online katalog Národní knihovny ČR: http://aleph.nkp.cz/F/cze/nkc )
• BUREŠOVÁ, Jana, ed. a PELIKÁNOVÁ, Jitka, ed. Studie z dějin emigrace. 1. vyd. Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci, 2010. 125 s. Emigrace: historické práce Centra pro československá exilová studia; sv. 6. Sborníky. ISBN 978-80-244-2634-1.
• DUBOVICKÝ, Ivan, KRAFT, David a SECKÁ, Milena. Téma: Češi v Americe: české vystěhovalectví do Ameriky a česko-americké vztahy v průběhu pěti staletí: informační materiál pro učitele k výuce na základních a středních školách. 1. vyd. [Praha]: Communicatio Humana - C.H. Expo ve spolupráci s Pražskou edicí, ©2003. 44 s. ISBN 80-86239-05-5.
• SEDLÁK, Vincenc, ed. Památník Ústředny moravských spolků v Chicagu. Chicago: [nákl. vl.], 1947. [150] s.
• ČERMÁK, Josef. Fragmenty ze života Čechů a Slováků v Kanadě. Vyd. 1. Zlín: Atelier IM, 2000. 109 s., [4] s. obr. příl. Vyznání. ISBN 80-85948-33-8.
• DUBOVICKÝ, Ivan. Češi v Americe: [české vystěhovalectví do Ameriky a česko-americké vztahy v průběhu pěti staletí] = Czechs in America: [Czech emigration to America and Czech-American relations in the course of five centuries]. 1. vyd. Praha: Pražská edice, ©2003. 62 s. ISBN 80-86239-04-7.
• BROUČEK, Stanislav, ed. Češi - národ bez hranic: výběr textů a diskuse ze semináře k problematice národního vědomí Čechů žijících v zahraničí. Vyd. 1. Praha: Etnologický ústav AV ČR, 2011. 238 s. ISBN 978-80-87112-49-6.
• VACULÍK, Jaroslav. České menšiny v Evropě a ve světě. 1. vyd. Praha: Libri, 2009. 319 s. ISBN 978-80-7277-397-8.
• JAKLOVÁ, Alena. Čechoamerická periodika 19. a 20. století. Vyd. 1. Praha: Academia, 2010. 637 s. Literární řada. Dostupné také z: <http://eknihy.nkp.cz/search/handle/uuid:c432c443-e38d-11e0-8e5e-001e4ff27ac1>. ISBN 978-80-200-1810-6.
• DAVID, Zdeněk V., ed. a NUNGOVITCH, Petro A., ed. Contributions of the Moravian brethren: selected papers from the Conference of the Czechoslovak Society of Arts and Sciences, at the Moravian College, Bethlehem, Pennsylvania, June 8-10 2007. New York: Czechoslovak Society of Arts and Sciences, 2008. viii, 174 s. ISBN 978-0-615-20256-3.
Další vhodnou literaturu můžete dohledat prostřednictvím  Online katalogu Národní knihovny ČR: http://aleph.nkp.cz/cze/nkc , Souborného katalogu ČR: http://aleph.nkp.cz/cze/skc, a Jednotné informační brány: http://www.jib.cz . Zahraniční dokumenty k tématu  je možné dohledávat prostřednictvím souborného katalogu OCLC - Worldcat: www.worldcat.org či Google Books: http://books.google.cz/ apod.
Využít samozřejmě můžete i bibliografie uvedené v jednotlivých monografiích.
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
17.12.2012 11:05
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu