akdemický malíř Václav Beneš
Text dotazu
Prosím, kde bych našel údaje o ak. malíři Václavu Benešovi, nar. 31.3.1895, který studoval v Košicích malbu u Ludovíta Csordáka.
Odpověď
Dobrý den, jedinou zmínku o Václavu Benešovi jsme našli ve slovníku P. Tomana, který uvádí také několik časopiseckých článků o tomto malíři. Zkuste se obrátit ještě na kolegy z knihovny Uměleckoprůmyslové ho muzea, ti mají přece jen lepší zázemí v oblasti výtvarného umění (kontakt: http://www.knihovna.upm.cz, knihovna@upm.cz).
Pramen:
Nový slovník československých výtvarných umělců / sestavil Prokop Toman ; s původní litografickou přílohou Maxe Švabinského. -- 3., značně rozš. vyd. -- V Praze : Tvar, 1947-1955. -- 3 sv. : portréty ; 27 cm.
Obor
Umění, architektura, muzeologie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
10.12.2008 12:35
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu